Sušené paradajky v olivovom oleji – talianska špecialita, ktorú musíte vyskúšať

Táto talianska špecialita sa môže konzumovať len tak sama bez žiadnej prílohy, ale prináša skvelú chuť do omáčok na cestoviny a pizzu. 

Ak si chcete kúpiť sušené paradajky z obchodu, určite sú dosť drahé, takže buďte pripravení spraviť si ich doma a máme pre vás oveľa lacnejšiu verziu!

 Sušené paradajky v olivovom oleji

zloženie:

  • paradajky
  • soľ
  • olivový olej
  • cesnak
  • bazalka
  • rozmarín (podľa vkusu)

Návrat na prípravu:

  • Paradajky sa umyjú a nakrájajú na polovicu, semená sa odstránia.
  • Na plech na pečenie dáme papier a umiestnime rajčiaky.
  • Ochuťte s vyššie uvedenými bylinkami.
  • Paradajky sa sušia v rúre počas 4 až 6 hodín.
  • Po dokončení vložte paradajky do pohárov a pridajte olivový olej, až kým nebudú zaliaté.

Sušené paradajky, ktoré sú takto pripravené, majú veľmi intenzívnu chuť, ale sú aj slané, takže ich konzumujte s mierou. Keď otvoríte pohár, pokúste sa jej jesť v krátkom čase.

Prospešné účinky sušených paradajok!

Šálka ​​sušených paradajok obsahuje 139 kalórií, 8 gramov bielkovín a 7 gramov vlákniny. Veľmi bohaté sú na draslík, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri pohybe svalov, prispieva k zdravému fungovaniu nervového systému. Bohaté sú aj na vitamín K, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri zrážaní krvi a kostných minerálnych doplnkov.

ZDROJ:filantropikum.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>