Talianske Tiramisu – najlepší domáci dezert!

Tiramisu je nepochybne najznámejší taliansky dezert. Môžete si ju vychutnať v každej talianskej reštaurácii a teraz častejšie av mnohých kaviarňach. Môžete si ho pripraviť aj sami doma. Dnes vám ukážeme, ako na to!

Ingrediencie:

  • 500 g dlhé piškóty
  • 500 g Mascarpone
  • 2 ks žĺtok
  • 1 ks smotana na šľahanie 33
  • podľa chuti kakao
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 500 ml silnej čiernej kávy
  • podľa chuti amaretto

Postup:

Pripravíme si krém: vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Do misy dáme Mascarpone, 2 žĺtky a 2 vanilínové cukre, spolu vyšľaháme. Pridáme šľahačku a jemne premiešame. Piškóty namočíme do čiernej kávy a poukladáme na tácku vedľa seba.
Vrch polejeme likérom Amaretto. Na piškóty natrieme krém a naň opäť poukladáme vrstvu piškót, ktoré sme namočili do čiernej kávy. Opät polejeme likérom a dáme krém.
Vrch posypeme kakaovým práškom. Uložíme na pár hodín do chladničky.
Dobrú chuť!:)
ZDROJ:krokdozdrowia.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>