Tejto pomazánke na hrianky sa nevyrovná žiadna a to som už skúšala veľa receptov

Dnes sme vám priniesli recept na pomazánku vyrobenú z jednoduchých surovín a tiež na slávnostnom stole. Môžete ju použiť na hrianky, ale ja ju dávam aj do mäsa, fantázia.

zloženie:

  • 3 kg rajčiakov
  • 300 g cibule
  • 500 g papriky
  • 1 kg papriky
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 0,5 pohára oleja
  • 0,5 šálky octu
  • 2 lyžice soli
  • 2 lyžice cukru
  • korenie na chuť

príprava:

Umyte rajčiaky, prerežte každý kus na 2 alebo 4 kusy, v závislosti od veľkosti rajčiaka. A zomeľte na robote alebo mäsovom mlynčeku.

Cibuľu očistite a narežte. Papriku odlúpnite, odstráňte osivo a nakrájajte. Cibuľa, paprika tiež zomeľte.
Vložte mleté ​​paradajky do hrnca a pridajte cibuľu a papriku.
Primiešajte rozdrvený cesnak, soľ, cukor a olej, dajte variť. Varte na pomalom ohni tak dlho, pokiaľ sa nezačne variť. Keď sa omáčka začne variť, pridajte ocot a potom ho premiešajte. Varte omáčku pomalým ohňom na 1 hodinu, potom ju odstavte a ochutnáte.
Dajte hotovú omáčku do pohárov a zatvorte ich, nechajte ju vychladnúť hore nohami, pokrytú prikrývkami, aby sa ochladila.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>