Tvarohovo-piškótový múčnik, ktorý sa topí v ústach, ak sa doňho zahryznete

Keď sa rozhodnete ho upiecť podľa receptu, o ktorý sa s Vami des podelíme, vráti Vás to ďaleko do detstva. Vôňa cesta a tvarohu, ktorá zaplní celú kuchyňu zaliatu slnkom, vám možno, rovnako ako mňa, pripomenie víkendy u babičky.

Poctivá chuť tohto múčnika vo Vás zostane ešte dlho. Navyše Vás veľmi poteší, že sa cesto nenecháva vôbec kysnúť.

INGREDIENCIE:

  • 4 vajcia
  • 150 g masla
  • 3 g droždia
  • 300 g múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 500 g tvarohu
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Kôra z 1 citróna

POSTUP:

1) Žĺtky si vyšľaháme s maslom. Potom k pene pridáme mlieko, droždie, cukor kryštál, múku a dôkladne premiešame. Rozdelíme cesto na 2 časti.

 2) Plech si vystelieme papierom na pečenie a dno zalejeme prvou časťou cesta.

3) Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Opatrne doň zašľaháme aj zvyšné ingrediencie.

4) Potom pečieme v predhriatej rúre. Vyberieme z rúry a máme hotovo!

Dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept na aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>