Týchto 5 chýb pri varení môže zničiť každé jedlo! S týmito radami svoje kulinárske dielo nikdy nepokazíte

Nechcete pokaziť svoje kulinárske majstrovské dielo? Nerobte tieto chyby! Nanešťastie sa nám to stáva veľmi často, zvyčajne podvedome. Stojí za to vedieť o nich a vďaka tomu budú pokrmy, ktoré vytvoríme, ešte lepšie a budeme si istí, že ich nepokazíte.

1. Pridanie čerstvých bylín do misky

Pri pridávaní byliniek do našich jedál, nie je ich vždy dobrý nápad. Nakrájané byliny sú vhodné na omáčky alebo mäso, potom ich môžeme posypať ako korenie. Keď však urobíme polievku, je vhodné pridať celú bylinu. Vďaka tomu ich môžeme po varení vybrať. Vďaka tomu pri opätovnom ohreve polievky nevytvoria horkú chuť. Ľudia, ktorí nemajú radi, keď bylinky lietajú v polievke, budú môcť jesť s väčšou chuťou. Môžete dokonca kúpiť špeciálne tašky na varenie byliniek v polievke. Potom ich umiestnite do vrecka a vhoďte do polievky. Po varení ich vyberieme a vyhodíme s vreckom a naša polievka je čistá a čistá a zároveň aromatická z bylín.

2. Nadmerné používanie oleja na varenie

Často pridávame olej na varenie, aj keď to nie je potrebné. Z tohto dôvodu sa jedlá stávajú tučnými a bez chuti. Existuje naozaj veľa príkladov, dva z mojich obľúbených sú slanina a palacinky. Začnime so slaninou, ktorá sama o sebe je mäso obsahujúce veľa tuku. Keď teda smažím slaninu, nikdy k nemu nepridám tuk, sám sa vyparí z mäsa. Okrem toho má špecifickú arómu, takže jedlá sú lepšie, nemá zmysel ich kaziť olejom.

Druhá vec je palacinky, ktoré je naozaj lepšie smažiť na suchej panvici. Mazivo len sťažuje šírenie cesta na panvici. Pri prvej porcii, potrite jemne štetcom s olejom. Niekto pridáva olej už do cesta. Preto pamätajte, že tučné jedlá nemusia byť vyprážané na tuku, majú ho dosť v sebe. Len počkajte, až sa roztaví a nezapnite príliš silný plameň, aby ste nespálili jedlo.

3. Pridajte soľ do polievky v nesprávnom okamihu

Viete, ktorý moment je najlepší na pridanie soli do polievky? Dá sa to urobiť na začiatku alebo na konci varenia? Najlepšie je to urobiť na konci. Pamätajte si, že niektoré korenia a výrobky, ktoré pridáte do polievky, sú samy o sebe slané, preto je zlé ju na začiatku osoliť. Potom bude solený odvar na začiatku zakalený, keď to urobíme na konci, bude jasnejšia. Ďalšia vec je, že soľ predlžuje dobu varenia a predlžuje proces varenia. Niektoré zeleniny tiež zmäknú, keď ich posolíme na začiatku, napr. Brokolica, strukoviny by mali byť na konci varenia solené.

4. Príliš krátka doba varenia

Nikto nechce čakať, kým sa jedlo dovarí, a to často znamená, že tento čas skrátime. To má negatívny vplyv nielen na chuť jedla, ale aj na zdravie, pretože niektoré výrobky môžu spôsobiť zažívacie problémy alebo dokonca otravu. Často potom tiež zvyšujeme plyn na varenie niečoho rýchlejšie, bohužiaľ vyššia teplota čas nezrýchli, jedlo sa začne rozpadať, ale to neznamená, že je stále pripravený. Môžeme ho len vypáliť alebo vysušiť. A vo vnútri bude surové.

5. Zlá príprava bravčového mäsa

Pri príprave bravčového mäsa na večeru si musíme uvedomiť, že ošípané sú nositeľmi parazita, ktorý spôsobuje trichinózu. Nikdy si nie sme 100% istí, že naše mäso nebude nakazené, takže stojí za to zapamätať si, treba ho dlho smažiť. Týka sa to predchádzajúceho bodu. Bravčové mäso by malo byť z bezpečnostných dôvodov minimálne 10 minút varené.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>