Vďaka tejto potravine sa nikdy nestretnete s Alzhaimerovou chorobou a demenciou

Podľa nového výskumu by bol kakaový extrakt schopný pôsobiť ako metóda prevencie degeneratívnych ochorení mozgu, ako je Alzheimerova choroba.

Všetci máme zlozvyky, niektoré zveriteľné a iné dosť bežné, ale aj viac alebo menej škodlivé pre zdravie. Milovníci horkej čokolády, medzi ktorými som sa zaradil, je súčasťou toho, čo sa považuje za zdravý zvyk vďaka veľkej antioxidačnej a protizápalovej sile kakaa.

Konzumácia čokolády a pocit, ako sa topí v ústach, vytvára pocit eufórie a potešenia. Okrem toho pomáha znižovať stres a zlepšovať našu náladu. Nejde iba o vrchol komfortu jedla, o ktorom si myslíme, že sa cítime dobre, ale čokoláda dokonca má reputáciu, že je dokonalou náhradou za sex.

Kakaový dar od bohov pre ľudstvo pre aztécky ľud bol pri mnohých príležitostiach študovaný vedeckou komunitou. Najnovšie zistenia výskumníkov na Icahnskej lekárskej škole v New Yorku (USA) ukazujú, že kakao môže byť veľkým spojencom na prevenciu Alzheimerovej choroby a kognitívneho poklesu.

Táto nová štúdia pridáva k predchádzajúcemu výskumu, ktorý už naznačoval, že nádherné kakaové bôby majú zložky, ktoré pôsobia v prevencii degeneratívnych chorôb mozgu. Najmä v laboratóriu sa ukázalo, že kakaový extrakt má schopnosť pôsobiť proti mechanizmom Alzheimerovej choroby.

Odborníci použili geneticky modifikované myši na rozvoj ochorenia a analyzovali účinky splietaných, umývaných a prírodných kakaových extraktov, ktoré majú rôzne úrovne polyfenolov. Podobne boli tri typy kakaových extraktov hodnotené podľa ich schopnosti znížiť tvorbu lepkavých hrudiek v mozgu – vo vedeckom žargóne, beta-amyloidných oligoméroch – ktoré poškodzujú nervové bunky.

Výsledky štúdie, publikovanej v časopise Journal of Alzheimer’s Disease, vedú k záveru, že premyté kakao obsahuje vyššiu hladinu polyfenolov a väčší protizápalový účinok, a preto je najúčinnejšia pri znižovaní tvorby beta-amyloidných oligomérov u myší a preto spôsob prevencie Alzheimerovej choroby a demencie.

Údaje, ktoré v súčasnosti používame, naznačujú, že vypraný kakaový extrakt, zrno, ktoré nie je fermentované, by mohlo zabrániť akumulácii beta-amyloidového proteínu pred poškodením mozgu. Vysvetlenie opäť spočíva v polyfenoloch, antioxidantoch – prítomných aj v ovocí a zelenine -, ktoré chránia bunky pred škodlivými účinkami voľných radikálov.

Teraz existujú experimentálne dôkazy o tom, že umývaný extrakt z kakaa pomáha predchádzať Alzheimerovej chorobe – pôsobiť proti poškodeniu nervových ciest v mozgu, a to ešte pred objavením sa symptómov – možnosť ďalších štúdií sledujúca možné farmakologické riešenia.

ZDROJ:awarenessremedies.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>