Výnimočne dobrá jahodová torta so šľahačkou, už pri prvom súste si ju zamilujete

ZLOŽENIE

  • 300 gramov na štvorcových oplátok alebo sušienok
  • 2 lyžice smotany s priemerným obsahom tuku
  • 0.25 gramov práškového cukru
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 kg jahôd
  • 4 soľ

PRÍPRAVA

  1. Jahody umyte, odstráňte stonky. Hrsť jahôd dajte nabok, tie sú potrebné navrch torty, zvyšok narežeme na plátky a zmiešame s cukrom.
  2. Krém vymiešame so smotany, práškového cukru, soli a vanilkového cukru.
  3. Vystlať formu s pergamenom. Na spodok dáme oblátky alebo sušienky. Polovicu krému dávame na prvú vrstvu a poukladáme nakrájané jahody. Ďalšiu vrstvu opakujeme aj s jahodami a šľahačkou. Po bokoch dáme zvyšný krém a dezert dozdobíme jahodami.
  4. Umiestnite dezert do chladničky po dobu 3-4 hodín.

Ukázala sa skvele! Osviežejúca letná pochúťka do ktorej sa určite zamilujete.

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>