Zapämatajte si! Škrupiny z vajec nie sú odpad, sú ideálnym doplnkom výživy

Jedného dňa som narazil na článok, v ktorom napísali o vaječných škrupinách. Veľmi ma to prekvapilo … Ako môžete jesť škrupiny, je to odpad, ktorý dopadne do koša! 

Hľadal som na internete, prečítal som pár článkov a ukázalo sa, že škrupiny nie sú LAUGHTER, ale sú zdrojom CALCIUM, ktoré ľudské telo absorbuje v 90%. Majú podobné zloženie ako zuby a ľudský kostrový systém, a preto sú veľmi užitočné pri prevencii osteoporózy. Okrem uhličitanu vápenatého je škrupina zdrojom cenných mikroelementov, medzi inými: meď, fluór, železo, mangán, síra, kremík, zinok, selén, bór, chróm, fosfor, hliník, kadmium, ortuť, olovo, stroncium, vanád, amoniak.

Obal obsahuje najviac vápnika, tvorí asi 40% sušiny, potom horčík je asi 0,45%, dusík 0,4%, fosfor asi 0,1%. Zvyšok prvkov sa vyskytuje v stopových množstvách a tiež ich telo potrebuje v takýchto množstvách.

Vaječná škrupina je ideálnym doplnkom výživy. Nepotrebujeme doplňovať ďalšie tablety, ktoré ničia štruktúru žalúdka. Stačí si predstaviť našu každodennú zdravú výživu pol gramu mušlí a naše telo dostane všetko, čo potrebuje pre potrebné fungovanie.

recept:

Namočte vaječné škrupiny do vriacej vody asi 5 minút, potom ich odložte, nechajte uschnúť, keď sú škrupiny suché, rozdrvte ich v mlynčeku na kávu. Jeme ich každý deň asi pol lyžičky. Tento prach môžeme zmiešať s jogurtom, tvarohom, posypať ich sendvičom, ale radšej ich zjem čajovou lyžičkou a okamžite vypijem vodu.

Škrupina nie je odpad!

 ZDROJ:ZDROWYSTYLJOANNY.PL

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>