Zatočte lískové cesto potreté náplňou a o pár minút máte na stole krásne koláčiky

Tu uvedená jemnosť je dobrou voľbou pre každú príležitosť. Vyzerá to skvelo a je to veľmi chutné. Môžeme pomixovať akékoľvek ovocie, višne, maliny, broskyne, ktoré milujeme. Varianta je aj z kysnutého cesta, ale v tom prípade to bude trvať o niečo dlhšie. Dnes ponúkame jednoduchšiu  a rýchlejšiu..

zloženie:

  • Lískové cesto
  • Ovocie alebo džem

príprava:

Akékoľvek ovocie rozmixujte v mixéri, ak je kyslejšie môžete pridať do neho cukor. Rozvaľkajte cesto a potrite ho plnkou.

Položte pravú a ľavú stranu cesta do stredu, ako je znázornené na obrázku. Ľahko pritlačte okraje, aby sa ovocie neroztekalo.

Cesto nakrájame na 12 kusov a potom urobíme guľatý tvar každého kusu, čím vytvoríme krásny zatočený vzhľad.

Vložte kusy do pekáča a pečte 10 až 15 minút v peci ohriatej na 210 stupňov.

Pečené koláčiky môžu byť zdobené čokoládovým krémom alebo práškovým cukrom.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>