Zbožňujete cesnak a stále vymýšľate, kde všade by ste ho mohli pridať? Vyskúšajte tieto domáce cesnakové pagáče, je ťažké im odolať

Cesnak pridávate všade, kde sa len dá? Tak práve pre vás máme túto špecialitu. Celý recept spočíva v tom, že namiesto klasického cesnaku využijeme cesnak medvedí. Prečo? Je o poznanie aromatickejší. Upečené bochníky Vám tak prevonia celú domácnosť! Chuť je skrátka neodolateľná, na cesnak dostatočne bohatá.

Nemusíte sa však desiť! Do bochníkov pridáme aj tvaroh, ktoré nám zabezpečí, že cesto aj finálna chuť bude príjemne jemná.

Čo budete potrebovať

  • 500 g hladkej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžičku cukru
  • 100 ml mlieka
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 250 g masla
  • 150 g tvarohu
  • 3 lyžičky soli
  • 2 paličky medvedieho cesnaku
  • 1 vajce na potretie

Ako na to?

  1. Zmiešame teplé mlieko, cukor a droždie, a počkáme, kým nám nevzíde kvások.
  2. V mise zmiešame múku, soľ, tvaroh a maslo. K tomu všetkému následne primiešame kvások a vypracujeme cesto. Necháme na hodinu odležať v chladničke.
  3. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na vopred pomúčenej doske zhruba na 1,5 cm hrubý plát. V túto fázu prichádza na rad cesnak. Celý plát s ním zasypeme a potom preložíme plát na pol, znova napoly a ešte raz napoly. Potom necháme na 10 min. odležať.
  4. Cesto znovu rozvaľkáme a preložíme, a necháme ďalších 10 minút odležať. Potom celý proces opakujeme. Takto spracované cesto finálne rozvaľkáme na plát hrubý 2 cm a pomocou hrnčeka vykrojíme kolieska.
  5. V prípade, že sa vám nechce zdržovať s prekladmi, je možné pridať cesnak do cesta rovno. Cesto nie je nutné takto zdĺhavo zapracovávať.
  6. Vykrojené kolieska potom už len preložíme na plech, vopred vyložený papierom na pečenie, a rozhřejeme rúru na 200 stupňov.
  7. Posledným krokom, je rozšľahať vajíčko a potrieť s ním výsledná kolieska. Potom dáme do rúry a pečieme 18 minút.

Dobrú chuť!

ZDROJ:povarim.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>