Zemiakové gule s mletým mäsom

Zaujímavá kombinácia zemiakovej pasty a mletého mäsa ukrytého vo vnútri vankúšika získava zvláštne kúzlo následným vyprážaním na masle.

Zemiakové gule s mletým mäsom

INGREDIENCIE

CESTO:
  • 550 g zemiaky uvarené v šupke
  • 1 ks vajce
  • trochu solamylu
  • trochu polohrubá múka
  • 1 štipka soľ
 PLNKA:
  • 200 g mleté bravčové mäso
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • 1 KL sójová omáčka
  • 1 ks žĺtok
  • 2 PL strúhanka
  • 50 g slaniny
  • 1 ks cibuľa
  • trochu oleja

POSTUP:

Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme vajíčko, múku, solamyl, soľ a vypracujeme hladké cesto.
 Mleté mäso v miske dochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou a žĺtkom. K zmesi primiešame opraženú cibuľu so slaninou a necháme ju chvíľu vychladnúť.
Zemiakové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame ho na štvorce. Do každého dáme lyžičku plnky, urobíme z neho guľky, ktoré uvaríme v slanej vriacej vode.
Uvarené guľky vyberieme, pokvapkáme olejom a podávame napríklad so slaninou, opečenou cibuľkou alebo kapustou.
ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>