Zemiakový šalát s marinovanými hubami

Zemiakový šalát s marinovanými hubami je trochu odlišný od tradičného zeleninového šalátu. Bude to skvelé jedlo na veľkonočnom stole.

 

Neviem, aké to je s vami, ale v mojej rodine si neviem predstaviť sviatky a iné slávnostné príležitosti bez zeleninového šalátu a aby som nespadol do rutiny, snažím sa ho pripraviť v rôznych verziách. Tentoraz to bolo vyzdvihnuté s nakladanými hubami, ktoré som mal z predchádzajúceho roka. Každý si to veľmi užíval. Odporúčam!

Prísady do zemiakového šalátu s marinovanými hubami:

  • 5 stredných zemiakov
  • veľká mrkva
  • petržlen
  • 4 vajcia
  • konzervy z hrachu
  • asi 150 g húb marinovaných v octe (prípadne huby)
  • 2 stredne červené cibule
  • 2 čajové lyžičky horčice
  • 4 polievkové lyžice majonézy
  • soľ, korenie

príprava:

Zemiaky, mrkva a petržlen varíme v celku, kým nie sú jemné. Potom sa ochladia, olúpame a nakrájame na kocky. Vajíčka varíme na tvrdo, ošúpeme a nakrájame na kocky. Vypustiť z hrášku a huby z marinády. Nakrájajte huby na kocky. Nakrájajte cibuľu jemne. Vložte všetky ingreiencie do jednej misky. Pridáme horčicu, majonézu a korenie. Všetko dôkladne premiešajte. Šalát vložte do chladničky najmenej hodinu.
ZDROJ:e-przepisykulinarne.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>